miercuri, mai 07, 2008

3.0 beta

Pentru cei care se simt aventurosi si vor sa anticipeze noutatile sau pentru contribuitorii care vor sa ajute la testare, a fost lansata versiunea publica Beta a OpenOffice.org 3, disponibila la download si pe mirror-ul romanesc.

Citeva dintre noutatile cele mai vizibile sint noul "Cetnru de start" (Start Center), un set nou de iconuri sau posibilitatea de control al zoom-ului din bara de stare. Dar pe linga acestea, la o privire mai atenta se pot observa numeroase alte imbunatatiri, ca de exemplu noul Solver in Calc, suportul a 1024 de coloane intr-o foaie de calul sau posibilitatea de colaborare la editarea unui document. In Writer se pot remarca imbunatatirea notelor sau posibilitatea afisarii mai multor pagini in timpul editarii, in Draw si Impress taierea imaginilor (crop) este imbunatatita, ca si diverse componente in Chart.

Dincolo de interfata grafica, este considerabil suportul pentru versiunea 1.2 a standardului ODF (Open Document Format) si posibilitatea de a deschide documente create cu Microsoft Office 2007 (.docx, .xlsx, .pptx, etc.), in plus fata de vechile formate binare din MS Office (.doc, .xls, .ppt, etc.).

De esemenea, OpenOffice.org 3.0 este prima versiune care va rula pe Mac OS X fara X11 si va avea aspectul nativ al aplicatiilor Aqua. Va introduce suport VBA partial petru aceasta platforma si se va integra cu API-urile de accesibilitate ale Mac OS X.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.